26. detsember 2010

Jõhvika-iirisekook


Põhi:
200 gr võid
2 dl suhkrut
2 muna
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljet
1 dl hakitud metsapähkleid
1 dl piima

Kate:
3,5 dl jõhvikaid
1 spl tärklist
2 spl suhkrut

Glasuur:
2 dl vahukoort
2 dl fariinisuhkrut
1 spl võid

Kaunistamiseks:
0,5 dl jõhvikaid


Vahusta või suhkruga ja lisa ükshaaval munad. Sega kuivained omavahel ning lisa koos pähklite ja piimaga taignale. Pane tainas ümmargusse vormi.

Katte jaoks sega jõhvikad tärklisega ning vala vormisoleva taigna peale. Kõige peale raputa suhkur.

Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 30-35 minutit.

Glasuuri jaoks sega vahukoor ja fariinisuhkur ning keeda saadud segu ca 15 minutit madalal kuumusel. Võta pliidilt, sega juurde või, jahuta ja vala küpsenud koogile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar