12. detsember 2010

Murgh makhani


Võikana
Chicken Butter masala

Kahele läheb vaja:
2 kanafileed
õli
Marinaad
200 ml maitsestamata mahejogurtit (ilma želatiinita)
jupp ingverit
2-3 küüslauguküünt
1/3 tl tšillipulbrit
1/4 tl vürtsköömnepulbrit
1/4 tl garam masalat
natuke soola
poole laimi mahl
soovi korral jahvatatud sandlipuud (värvi jaoks)
Makhani kaste
2 suurt tomatit
50 gr võid
1/4 tl paprikapulbrit
1/4 tl garam masalat
soola
20 gr kohvikoort

Marinaadi jaoks purusta ingver ja küüslauk ning sega jogurti ja kõikide teiste koostisosadega. Lõika kana tükkideks ning jäta vähemalt 1-2 tunniks seisma.
Kui kana on kpsetamiseks valmis, vala paksu põhjaga poti põhja õli ning vala potti kana koos marinaadiga. Küpseta madalal tulel aeg-ajalt segades kuni kana on pehme. Kana küpsemise ajal valmista makhani kaste.

Makhani kastme jaoks purusta tomatid ning pane need pannile. Küpseta ca 5 minutit, kuni vedelik on veidi aurustunud. Lisa või, paprikapulber, garam masala ja soola. 30 sekundi pärast vala juurde 20 grammi kohvikoort ning sega kaste läbi. Vala kaste kana juurde, sega korralikult läbi ning serveeri kohe hea kleepuva riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar