12. detsember 2010

Krevetisupp laimiviiludega


Aasiapärased supid on endiselt mu lemmikud - oma vürtsikuselt sobivad nad suurepäraselt meie talve, olles samas kerged ja väherasvased. Ning neid on imelihtne valmistada :)

Kahele sööjale läheb vaja:
0,5 l puljongit
soola
suhkrut
2 õhukest laimiviilu
50 gr tooreid krevette
natuke valget pipart
1 tl koriandrilehti
laimilehti
1 väike tšillikaun

Lase puljong keema, lisa sool, suhkur, laimiviilud ja -lehed ning viilutatud tšillikaun. Lisa krevetid ning kui krevetid on valmis, serveeri supp, puistates sellele pipart ja koriandrilehti.

Originaalretseptis oli ette nähtud pool peotäit soola ning pool peotäit suhkrut, aga mina panin mõlemat kordades vähem. Eriti tuleks soolaga ettevaatlik olla.

Retsept Aare Lode Tai köögist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar