15. aprill 2011

Kaneelilõõts


Juba mõnda aega taasi hakkas Liisi blogis silma kaneelilõõts. See tundus seal nii suurepärane ja pehme ja maitsev, et pidin ise ka proovima :) Tavaliselt mulle ei meeldi pärmitaignast süüa teha, aga see tainas kerkis ilusti ja nii tainas kui sai tulid mõnusalt pehmed ja kohevad, nii, et võib teinekordki teha.

Tainas:
50 g pärmi
0.5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
10-11 dl nisujahu
1 spl vanilliekstrakti

Täidis:
100 g võid
2 dl suhkrut
2 sl jahvatatud kaneeli

Valmistamine:
Lahusta pärm soojas vees. Sulata või. Lisa toasoe piim võile ja vala segu pärmi hulka. Sega juurde sool, suhkur ja vanilliekstrakt. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.

Täidise jaoks sulata või. Sega omavahel suhkur ja kaneel.

Rulli tainas nelinurgaks. Määri lahtirullitud tainas sulavõiga ja raputa peale kaneeli-suhkru-segu.
Lõika tainas kuueks ribaks ja tõsta ribad üksteise peale ning lõika kuhi 5-6 ruuduks. Tõsta taignaruudud võitatud keeksivormi külili.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase küpsenud saial veidi jahtuda ja eemalda siis vormist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar