26. jaanuar 2012

Crema Catalana

Minu lemmikmagustoit, mida ma Barcelonas alati söön. Kuna Crema Catalana ei ole niivõrd paks ega rammus kui Crème brûlée ning lisaks on tal õrn tsitrusemaitse, siis on vahest tunne, et ma võin seda magusat kreemi krõbeda karamellikattega lõputult süüa :)

Vaja läheb:
2 dl vahukoort
1 vanillikaun
1 apelsin
0,5 dl piima
2-3 munakollast
25-50 g suhkrut


Kuumuta rõõsk koor, poolitatud vanillikaun, apelsinimahl ja riivitud koor keemiseni.
Sega piim, munakollased ja suhkur. Kalla peale kuum kooresegu, kastet pidevalt segades. Kurna segu läbi sõela ja kalla madalatesse portsjonvormidesse.
Küpseta 90-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni kreem on hüübinud. Lase jahtuda, puista peale suhkrut ning põleta see leeklambiga kiirelt karamelliseks.

Kogusest tuleb kuus väiksemat portsu.

Retsepti võtsin nami-namist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar