30. november 2012

Jody rohelise tee nuudlid tofuga


Selle toidu pilt raamatus "80 toiduga ümber maailma" oli nii ilus, et ma isegi ostsin teist korda elus tofut, et seda teha. Esimesel korral viskasin tofu peale maitsmist ära, aga raamatus olevat pilti vaadates otsustasin tofule teise võimaluse anda. Ma ei saa öelda, et meist parimad sõbrad saaksid, aga me vähemalt aktsepteerime nüüd üksteist :) Aga nuudlite ja tofu pilt on raamatus kordades ilusam kui minul tuli... Rääkimata muidugi sellest, et sojaube ei õnnestunud leida ja asendasin seega lihtsalt liimaubadega. 


Vaja läheb:
200 gr rohelise tee nuudleid (mina panin tavaliste sobanuudlitega pooleks)
1 sl õli
1 sl värskelt riivitud ingverit
300 gr kõva tofut, kuubikuteks lõigatud
100 gr külmutatud sojaube
3 sl sojakastet
2 sl mirinit
2 sl saket
1 sl peensuhkrut
50 gr võid

Keeda nuudlid pehmeks, loputa külma veega ja kurna.

Kuumuta vokkpannil õli, lisa ingver ja tofu ning prae 5 minutit kuni tofu on kuldpruun. Lisa külmutatud oad, sojakaste, mirin, sake ja peensuhkur ning hauta veel mõni minut kuni oad on pehmed. Sega hulka või.

Jaota nuudlid neljale taldrikule ning tõsta peale oa-tofusegu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar