Sügisel
tuleb köögivilju süüa, eksole :) Väljast krõbedad ja seest pehmed
küpsised sisaldavad ohtralt mahlast porgandit. Ainus "vaev" on porgandi
riivimine ja taigna kokkusegamine.
Vaja läheb:
180g võid
1,5 dl pruuni suhkrut
ca200g riivitud porgandit
5-6 dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut
kardemoni
näputäis soola
180g võid
1,5 dl pruuni suhkrut
ca200g riivitud porgandit
5-6 dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut
kardemoni
näputäis soola
Vahusta
või suhkruga, lisa peenelt riivitud porgandid. Sega juurde omavahel
segatud kuivained ning sega tainas ühtlaseks. Pane tainas ca tunniks
külmikusse.
Rulli tainas jahusel laual lahti u.0,5cm paksuseks ning vormi klaasiga ümmargused küpsised. Või kui oled laisem, nagu mina ja leiad, et küpsised võivad olla ka pisut lopergused, siis võta lusikaga sobiv kogus tainast, veereta peos ümmarguseks ning vajuta plaadile pannes lapikuks.
Pintselda munaga, soovi korral raputa peale pärlsuhkrut.
Küpseta 200-kraadises ahjus u. 12-15.minutit või kuni küpsised on kuldkollased.
Retsepti võtsin Magusatest fotodest.
Rulli tainas jahusel laual lahti u.0,5cm paksuseks ning vormi klaasiga ümmargused küpsised. Või kui oled laisem, nagu mina ja leiad, et küpsised võivad olla ka pisut lopergused, siis võta lusikaga sobiv kogus tainast, veereta peos ümmarguseks ning vajuta plaadile pannes lapikuks.
Pintselda munaga, soovi korral raputa peale pärlsuhkrut.
Küpseta 200-kraadises ahjus u. 12-15.minutit või kuni küpsised on kuldkollased.
Retsepti võtsin Magusatest fotodest.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar