14. november 2012

Vaarikakook


Ma ei suuda vist sellega leppida, et suvi on läbi :) Koogid on endiselt värvilised, marjased ja puuviljased ja kerged. Seda kooki tehes avastasin, et kui lisada täidisesse lisaks india pähklitele ka kookosjahu, siis tekib selline mõnus kohupiimalaadne tekstuur.


Vaja läheb:
1 tass datleid, ca 10 minutit leotatud
pool tassi purustatud pähkleid või mandleid
2-3 spl vett
2 spl kookosjahu

300 grammi vaarikaid
2-3 spl pruuni suhkrut või agaavisiirupit
3-4 kuhjaga spl kookosjahu
100 grammi india pähkleid, üleöö leotatud
2 spl kookosõli 


Põhja jaoks püreesta datlid ning sega vee, pähklite/mandlite ja kookosjahuga ühtlaseks ning suru vormi põhja.

Täidise jaoks püreesta toasoojad vaarikad suhkru või siirupiga. Püreesta ka india pähklid ning sega kõik ülejäänud koostisained kokku. Vala täidis põhjale ning pane vähemalt neljaks tunniks külmkappi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar