Mul
algas kõrvitsanädal :) Enne ärasõitu tuleb toiduks teha ja ära süüa üks
keskmist kasvu kõrvits. Alustasin kerge ja õunase kõrvitsasupiga.
Vaja läheb:
1 sl õli
2 sibulat
1 küüs küüslauku
500 g kõrvitsat (puhastatud kaal)
2 õuna
2 kartulit
6 dl köögiviljapuljongit
3 dl õunamahla
0,5 tl soola
0,25 tl musta pipart
serveerimiseks kõrvitsaseemneid
Haki sibulad ja küüslauguküüs. Lõika kõrvits, kartulid ja õunad kuubikuteks.
Kuumuta potis õli. Lisa sibulad ja küüslauk ning prae mõni minut. Lisa kõrvitsakuubikud ning hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni kõrvits on pehme. Lisa õuna- ja kartulikuubikud, kalla potti ka puljong ja mahl. Keeda, kuni kartul on pehme.
Tõsta pott tulelt ja püreesta supp. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri kõrvitsaseemnetega.
2 sibulat
1 küüs küüslauku
500 g kõrvitsat (puhastatud kaal)
2 õuna
2 kartulit
6 dl köögiviljapuljongit
3 dl õunamahla
0,5 tl soola
0,25 tl musta pipart
serveerimiseks kõrvitsaseemneid
Haki sibulad ja küüslauguküüs. Lõika kõrvits, kartulid ja õunad kuubikuteks.
Kuumuta potis õli. Lisa sibulad ja küüslauk ning prae mõni minut. Lisa kõrvitsakuubikud ning hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni kõrvits on pehme. Lisa õuna- ja kartulikuubikud, kalla potti ka puljong ja mahl. Keeda, kuni kartul on pehme.
Tõsta pott tulelt ja püreesta supp. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri kõrvitsaseemnetega.
Retsept väikeste korrektiividega Nami-namist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar