5. jaanuar 2013

Porgandi-kikerhernepilaff


Kikerherned on minu köögis täiesti asendamatud. Nagu ka hea ja kvaliteetne riis. Siiani olin ma neid kombineerinud valdavalt kujul riis ja kikerhernekarri, aga jaanuarikuu Oma Maitses oli retsept, kus olid ühes pajas koos riis, kikerherned, porgand ja harissa. Imehea. Isegi soojendatult.

Vaja läheb:
1 sl õli
2 sibulat, hakitud
300 grammi porgandit, riivitud
2 sl harissat
300 grammi riisi
700 ml köögiviljapuljongit
400-grammine purk kikerherneid
röstitud mandlilaaste või hakitud pähkleid
soola, pipart

Kuumuta poti põhjas õli, lisa sibulad ja hauta klaasjaks. Tõsta sibulatele porgand, harissa, riis ning kuumuta kõik õlis läbi. Vala peale puljong, kata pott kaanega ning lase 10 minutit haududa.

Lisa hulka nõrutatud kikerherned ning sega toit läbi. Lase veel 3-5 minutit haududa, et riis oleks pehme ning vedelik imendunud. Maitsesta soola ja pipraga. Lülita pliit välja ning lase pilaffil veel paar minutit kaane all seista. Serveerides puista üle mandlite või pähklitega.

Retsept jaanuarikuu Oma Maitsest. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar