See
munakarri ei tundunud mulle karriraamatut lapates mitte kunagi eriti
ahvatlev. Kuni mulle kinnitati, et tegemist on tõeliselt maitsva
toiduga. Proovisin järele. Imehea. Kasutasin retseptis ettenähtud
kanamunade asemel vutimune, sest need maitsevad mulle tunduvalt rohkem.
Selle karri plussiks on veel see, et põhja on võimalik ka
sügavkülmutada.
Vaja läheb:
6 muna, kõvakskeedetud, kooritud ja poolitatud
3 tl koriandripulbrit
1,5 tl tšilli- või paprikapulbrit
1 tl fenkoliseemneid
1 tl vürtsköömneid
0,5 tl kurkumipulbrit
0,5 cm jupp värsket ingverit
2 suurt küüslauguküünt
200 ml kookospiima
2 spl õli
0,5 tl põld-lambaläätse seemneid
0,5 tl fenkoliseemneid
5 cm jupp kaneelikoort
225 gr sibulat, peeneks haitud
225 gr tomatit, peeneks hakitud
soola
poole laimi mahl
Pane
blenderisse koriander, tšilli või paprika, 1 tl fenkolit, vürtsköömned,
kurkum, ingver, küüslauk, 2 spl vett ning püreesta segu ühtlaseks.
Kuumuta
potis õli ja prae 10 sekundit põld-lambaläätseseemneid, 0,5 tl
fenkoliseemneid ja kaneelikoort. Lisa sibul ja prae, kuni see on
klaasjas. Lisa vürtsipasta ja prae veel 7 minutit. Vajadusel lisa paar
tilka vett. Seejärel lisa tomatid ja prae 2-3 minutit.
Lisa
600 ml sooja vett, maitse järgi soola, kata kaanega ning hauta 20
minutit, kuni kaste on ühtlane. Enne serveerimist lisa kookospiim ja
lase keema tõusta. Lisa laimimahl, sega läbi ja pane munad
ettevaatlikult potti, munakollane ülespidi.
Kui soovid karrit sügavkülmutada, jäta välja kookospiim ja munad, kuid lisa laimimahl ning sool.
Retsept Camellia Panjabi raamatust 50 imelist India karrit.
Köök: India
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar