Sidrunikoogid ja -muffinid on küll alati head, aga eriti head veel siis kui on kaetud rohke õhulise sidrunikreemiga :)
Vaja läheb:
120 gr nisujahu
75 gr suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 spl riivitud sidrunikoort
40 gr toasooja võid
120 ml piima
1 muna
Sidrunikreemi jaoks:
175 gr tuhksuhkrut
80 gr toasooja võid
2 spl riivitud sidrunikoort
25 ml piima
Mikserda
jahu, suhkur, või ja küpsetuspulber ühtlaseks. Lisa vähehaaval piim
ning mikserda korralikult läbi. Lisa muna ja vahusta. Sega veel paar
minutit, et taigen muutuks ühtlaseks.
Täida
muffinivormid 2/3 ulatuses taignaga ning küpseta 170 kraadi juures
eelsoojendatud ahjus 20-25 minutit, kuni koogikesed on katsudes
vetruvad. Jahuta.
Kreemi
jaoks vahusta tuhksuhkur, või ja sidrunikoor aeglasel kiirusel
ühtlaseks massiks. Lisa vähehaaval piim. Kui see on segunenud, lülita
mikser suuremale kiirusele ning vahusta kreemi vähemalt 5 minutit, kuni
see on kerge ja õhuline.
Kui koogikesed on jahtunud, kata need sidrunikreemiga.
Retsept Koolibri koogiraamatust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar