Mul
on Ubudis paar lemmikkohta, kus süüa. Üks on juba eespool mainitud
warung, kus sai imelist tempehit tomatikastmes, teine on aga
buffeestiilis warung, kus võtad kausi, vabandust paberiga kaetud
korvikese ning tõstad ise meelepärase portsu kokku. Kuidas nad seal
hinda arvestavad, teavad vaid nad ise, aga üle kaheeurost arvet ma
meenutada ei suuda. Seal on erakordselt hea karamelline ja krõbe tempeh,
aga mitte sellest ei tahtnud ma hetkel rääkida. Lisaks on neil ka
täiesti imeline jaka kookoskastmes. Ja see on see, millest ma rääkida
tahtsin. Või noh, mis rääkida. Järele teha.
Vaja läheb:
1 purk jakat, nõrutatud ja pisut väiksemaks tükeldatud
1 küüslauguküüs, purustatud
1 spl sojakastet
1 spl õli
jupp ingverit, riivitud
1 purk kookospiima
1 tl kurkumit
tšillit
poole laimi mahl
0,5 tl suhkrut
0,5 tl jahvatatud koriandrit
paar kaffirilaimi lehte
Kuumuta pannil õli ning pruunista selles hetke küüslauku ja ingverit. Lisa seejärel jaka ja sojakaste ning lase 5-10 minutit keskmisel kuumusel praadida. Rebi jaka pannil väiksemateks tükkideks ning lase veel 5 minutit praadida.
Vala peale kookospiim ning lisa sega hulka kurkum, tšilli, laimimahl, suhkur, koriander ja kaffirilaimi lehed. Hauta aeg-ajalt segades ca 15 minutit.
Serveeri riisiga.
Vaja läheb:
1 purk jakat, nõrutatud ja pisut väiksemaks tükeldatud
1 küüslauguküüs, purustatud
1 spl sojakastet
1 spl õli
jupp ingverit, riivitud
1 purk kookospiima
1 tl kurkumit
tšillit
poole laimi mahl
0,5 tl suhkrut
0,5 tl jahvatatud koriandrit
paar kaffirilaimi lehte
Kuumuta pannil õli ning pruunista selles hetke küüslauku ja ingverit. Lisa seejärel jaka ja sojakaste ning lase 5-10 minutit keskmisel kuumusel praadida. Rebi jaka pannil väiksemateks tükkideks ning lase veel 5 minutit praadida.
Vala peale kookospiim ning lisa sega hulka kurkum, tšilli, laimimahl, suhkur, koriander ja kaffirilaimi lehed. Hauta aeg-ajalt segades ca 15 minutit.
Serveeri riisiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar