12. aprill 2017

Õunakook krõbedal põhjal


Milleks teha õunakooke sügisesel õunahooajal kui neid saab teha kevadel vahetult enne rabarbrihooaega? Igal juhul olin ma juba pikemat aega Gerli blogis sellel koogil silma peal hoidnud ja nüüd oli ilmselgelt see kõige õigem aeg see ahju pista.


Vaja läheb:
100 grammi võid, sulatatud ja jahutatud
100 grammi hapukoort
180 grammi (spelta)jahu
soola

3-4 suuremat õuna, kooritud ja õhukeselt viilutatud
3 spl suhkrut
50 grammi külma võid
1 spl tärklist
 

Sega koku sulavõi, hapukoor, jahu ja sool ning sõtku ühtlaseks taignaks. Pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.

Näpi külm või, suhkur ja tärkis puruks.

Rulli tainas õhukeseks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata õuntega (jäta servadesse pisut ruumi) ning kõige peale puista või-suhkrusegu. Keera servad koogi peale ning küpseta 200 kraadi juures ca 35-40 minutit.

1 kommentaar: