17. märts 2012

Maisi- ja maguskartulisupp


Jätkan sellesama mehhiko kokaraamatuga :) Suviselt värviline supp on tšillist tuline, maisist ja bataadist magus ning laimist hapu, tõeliselt mõnus ja soojendav kombinatsioon, kus veidi värskust lisavad paprikakuubikud.

Vaja läheb:
1 tl oliiviõli
1 sibul, peeneks hakitud
2 küüslauguküünt, purustatud
1 väike tšillikaun, seemnetest puhastatud ja hakitud
1,75 liitrit köögiviljapuljongit
2 tl vürtsköömneid
1 keskmise suurusega maguskartul, tükeldatud
0,5 punast paprikat, hakitud
450 grammi maisiteri
soola
purustatud musta pipart
laimipoolikuid serveerimiseks


Kuumuta pannil õli ning pruunista selles sibulaid ca 5 minutit. Lisa küüslauk ja tšilli ning prae veel 2 minutit. Ma ise kasutan üldiselt Belize'ist kaasatoodud Marie's Sharp tšillikastet, mis on väga terav ja toitudes täiesti värske tšilli maitsega. Lisa 300 ml puljongit ning hauta 10 minutit. Sega hulka vürtsköömned ja maguskartul ning lase veel 10 minutit keeda. Maitsesta ja sega uuesti läbi. Lisa paprika, mais, ülejäänud puljong ning keeda 10 minutit. Võta pool supist ja püreesta, sega seejärel ülejäänud supi hulka. Maitsesta vajadusel veel ning serveeri koos laimipoolikutega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar