20. märts 2012

Porgandihalvaa Gajar Halwa

Magus, suhkrune, mahlane ja rammus - porgandihalvaa :) Kuna mul algsetele retseptidele vastavalt ei õnnestunud piima ära keeta, siis olen selles retseptis siin piima kogust vähendanud ning ka muid maitseid pisut omale sobivamaks kohendanud.

Vaja läheb:
0,5 kg porgandeid
0,4 l piima
1 tl purustatud kardemoniseemneid
pool klaasi vett
3 tl gheed või tavalist sulatatud võid
suur peotäis rosinaid, mandleid ja pähkleid
200 gr suhkrut


Pese, koori ja riivi porgandid. Kuumuta piim ja vesi paksupõhjalises potis, sega aeg-ajalt. Kui vesi keema läheb, lisa riivitud porgandid. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda kõige madalamal kuumusel ilma kaaneta potis aeg-ajalt segades ca tund aega, kuni kogu piim on aurustunud.
Sega juurde suhkur, ghee või või ja kardemon ning tõsta kuumust. Kuumuta segu, kuni kogu vedelik on aurustunud ja potis on pehme kuivemapoolne segu. Sega hulka rosinad, mandlid ja pähklid ning serveeri soojalt või külmalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar