Tavapärasest
pisut huvitavamad muffinid - šokolaadimuffini sees on mahlane
toorjuustutäidis šokolaaditükkidega ning lisaks on muffinid kaetud
maitsva toorjuustukreemiga.
Vaja läheb:
Šokolaadikeeksid:
190 grammi nisujahu
60 grammi suhkrut
40 grammi kakaopulbrit
pool tl söögisoodat
40 ml päevalilleõli
1,5 tl valget veiniäädikat
pool tl vanilliekstrakti
Toorjuustutäidis:
140 grammi toorjuustu
30 grammi suhkrut
1 muna
pool tl vanilliekstrakti
soola
100 grammi šokolaadilaaste või tükeldatud tumedat šokolaadi
Toorjuustukreem:
200 grammi sõelutud tuhksuhkrut
50 grammi toasooja võid
125 grammi külma toorjuustu
Kuumuta ahi 170 kraadini.
Šokolaadikeeksitaigna valmistamine:
Sega
suures kausis jahu, suhkur, kakao ja sooda omavahel. Sega kannus õli,
äädikas, vanilliekstrakt ja 125 ml vett. Lisa vedelik kuivainetele
pidevalt mikserdades. Sega ühtlaseks. Täida muffinivormid kolmandiku
ulatuses poolega šokolaaditaignast.
Toorjuustutäidise valmistamine:
Mikserda
toorjuust, suhkur, muna, vanilliekstrakt ja sool ühtlaseks ja kohevaks.
Sega šokolaadilaastud ettevaatlikult taigna hulka.
Jaota toorjuustutäidis muffinivormidesse ning tõsta kõige peale ülejäänud šokolaaditainas.
Küpseta
eelkuumutatud ahjus ca 20 minutit, kuni muffinid on katsudes üsna kõvad
ning täidis on ühtlase kuldse tooniga. Tõsta restile jahtuma.
Kreemi
jaoks vahusta või ja suhkur ühtlaseks kohevaks vahuks. Lisa ühe korraga
toorjuust ning vahusta, kuni segu on täiesti ühtlane. Vahusta seejärel
suuremal kiirusel veel ca 5 minutit, kuni segu on kerge ja õhuline.
Kaunista kreemiga jahtunud muffinid ning raputa peale pisut
kakaopulbrit.
Retsept on pisikeste muudatustega Koolibri koogiraamatust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar