Mahlane ja tervislik kook rohke kõrvitsa ja toorjuustuga ning väga vähese jahuga.
Vaja läheb:
Põhi:
200 grammi Digestive küpsiseid
75 grammi võid
2 spl suhkrut
Täidis:
500 grammi toorjuustu
2 dl suhkrut
500 grammi kõrvitsat, tükeldatud, keedetud ja püreestatud
2 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
2-3 kardemonikupart, kooritud ja purustatud
soola
4 muna
Hapukoorekate:
2,5 dl hapukoort
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Purusta
küpsised ning seda sulatatud või ja suhkruga (minul on pildil tavaline
muretaigen, aga see pole hea variant, kuna liguneb liialt läbi). Suru
lahtikäiva vormi põhja ning küpseta seda 10 minutit.
Vahusta
suures kausis toorjuust ja suhkur. Lisa kõrvitsapüree, hapukoor,
vanillisuhkur, kardemon ja sool. Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades
munad. Kalla segu põhjale ja küpseta 175 kraadi juures ca tund.
Hapukoorekatte
jaoks seda hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga, määri küpsenud koogile
ning küpseta veel 5 minutit. Jahuta vormis ning enne serveerimist hoia
vähemalt 6 tundi külmas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar