Mul
on, milline üllatus, uus kokaraamat :) Ei suutnud poes vastu panna "80
toiduga ümber maailmale", lihtsalt niivõrd isuäratavad tundusid need
toidud ja neid saatvad pildid. Kuna ilmad lähevad iga päevaga kukesammu
võrra jahedamaks, siis tundus õige aeg sisse juhatada talvine menüü ning
teha üks vürtsikas läätseroog. Retseptis olid ette nähtud punased
läätsed, aga kuna mul need olid otsas ning kapis kotitäis kollaseid,
siis kasutasin viimaseid. Lihtsalt leotasin enne keetmist nii ca pool
päeva. Ka muid koguseid muutsin pisut vastavalt oma maitsele
(mitmekordistasin näiteks sibula, sest praetud sibul toidu sees on
imehea).
Vaja läheb:
100 grammi punaseid läätsi
2 tl õli
1 sibul, kooritud ja viilutatud
1 küüslauguküüs, purustatud
1/2 tl vürtsköömneid
2 tl kuivatatud sibulat (võib asendada värskega)
noaotsatäis kurkumit
pisut soola
1,5 cm tükk ingverit, kooritud
1/4 tl Cayenne'i pipart
värsket koriandrit, hakitud
1/2 sidruni mahl
Leota
läätsi tund aega külmas vees, seejärel nõruta (kui kasutad kollaseid
läätsi, siis neid tuleks 4-5 tundi leotada), pane potti, vala peale
vesi, nii, et see kataks ca 2,5 cm. Lisa kurkum, sool, ingver ja pipar
ning hauta madalal kuumusel aeg-ajalt segades, kuni läätsed on peaaegu
pudruks keenud. Eemalda keemise ajal tekkiv vaht.
Kuumuta pannil õli ning pruunista selles sibul ja küüslauk. Lisa vürtsköömned ja kuivatatud sibul ning sega läbi.
Vala sibul läätsede juurde, lisa sidrunimahl ja koriander ning sega läbi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar