25. juuni 2013

Pähkli-šokolaadi-kondenspiimaruudud


Samast "sarjast" kui hiljutine pähkli-kondenspiimakook :) Ja valmivad sama lihtsalt. Kokaraamatus, kust ma retsepti võtsin, oli neid koduseks Snickersiks nimetatud.


Vaja läheb:
300 gr küpsiseid, purustatud
125 gr sulavõid
200 gr piimašokolaadi
75 gr iiriskomme
100 gr soolapähkleid
300 gr kondenspiima 


Vooderda ca 20x30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 180 kraadini.

Sega küpsised võiga ning suru vormi põhja. Haki šokolaad ja iirised väikesteks tükkideks ning sega soolapähklitega. Puista segu küpsisepõhjale. Vala peale kondenspiim ning küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit.

Lase täielikult jahtuda ning lõika seejärel ruutudeks.


Iiriskommid jätaksin ma järgmine kord ära ning paneksin selle asemel veel 100 gr kondenspiima. Mulle ei tundunud, et iirised peale hakkimisrõõmu veel midagi pakkunud oleks ning ühtlasi saaks sellisel juhul ära kasutatud terve purgitäis kondenspiima.

Retsept Ragne Värgi ja Andra Kalda "Retseptisahtlist käsitöökapis". 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar