2. juuni 2013

Sparglid hollandi kastmega


Minu kevaded on kõigepealt karulaugumaitselised ja seejärel rabarbri ning spargli nägu. Kõik need üks maitsvam ja oodatum kui teine. Esimesed sparglivarred lähevad kõigepealt kergelt grilli ja saavad seejärel kas pošeeritud muna või oliiviõli ja parmesanilaastud omale kaaslaseks. Enamasti, nagu ka mõned päevad tagasi, jõuavad mõned varred ka mahlase quiche'i sisse. See aasta otsustasin esimest korda teha hollandi kastet. Ma olen seda alati endasuguse laisa ja kannatamatu inimese jaoks keeruliseks pidanud. Et kindlasti tuleb kuskil valvata, et kaste tükki ei läheks ja mõõta välja täpselt 1/16 teelusikatäit mõnda koostisainet. Kõikvõimas internet tuli appi ning leidsin ühe kiirmeetodil valmiva kastme retsepti. Ja see kaste tuli täiesti imeline - võiselt rammus, sidruniliselt värske, kerge ja õhuline.


Vaja läheb:
spargleid
oliiviõli
3 munakollast
1 spl sidrunimahla
0,5 tl soola
10 spl magedat võid 


Puhasta sparglid, laota ahjupannile, pintselda üle oliiviõliga ning pane paariks minutiks grilli alla.

Pane või potti ning sulata. Kuumuta korralikult, aga ära keeda.

Pane munakollased, sool ja sidrunimahl blenderisse ning blenderda keskmisel kiirusel kuni muna hakkab heledamaks muutuma, ca 20-30 sekundit. Keera blender kõige madalamale kiirusele ning nirista aeglaselt sisse kuum sulavõi. Lase blenderil peale segunemist veel mõned sekundid töötada.

Serveeri koos grillitud sparglitega ning tarvita ära tunni aja jooksul.

Retsept on siit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar