Ilus, värviline ja sidruniliselt värske vaheldus tavapärasele risotole.
Vaja läheb:
500 gr punapeeti, keedetud ja kooritud
2 spl oliiviõli
1,3 liitrit köögiviljapuljongit
300 gr risotoriisi
125 ml punast veini
60 gr võid
100 gr kitsejuustu
soola
pipart
100 ml oliiviõli
ühe sidruni riivitud koor
2 spl sidrunimahla
Valmista sidruniõli - sega 100 ml õli, sidrunikoor ja sidrunimahl omavahel ning jäta maitsestuma.
Kuumuta
ahi 180 kraadini. Lõika peedid sektoriteks ning pane ca kolmandik neist
ahjuplaadile. Pintselda üle õliga ja pane 10-15 minutiks küpsema. Lõika
seejärel kuubikuteks.
Ülejäänud
peedid püreesta blenderis ühtlaseks. Sega köögiviljapuljongiga ja vala
kogu segu potti. Lase madalal kuumusel vaikselt haududa.
Kuumuta
2 spl oliiviõli potipõhjas, lisa seejärel riis ning kuumuta segades 7-8
minutit madalal kuumusel. Vala hulka punane vein ning kuumuta, kuni
alkohol on välja keenud. Lisa kulbitäis peedipuljongit ning jäta segu
hauduma. Kui puljong on riisi sisse imendunud, lisa järgmine kulbitäis.
Jätka nii, kuni riis on pehme. Sega hulka röstitud peedikuubikud, või ja
kitsejuust.
Serveeri sidruniõliga.
Retsept on lihtsustatud kujul Denis Cotteri taimetoiduraamatust "for the love of food".
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar