30. september 2012

Mahlane šokolaadi-ricottakook


Kuna külmkapist vaatas vastu pakk ricottat ning kapist tahvel tumedat šokolaadi, siis tundus hea mõte need kaks koos munade, vähese jahu ja maitseainetega koogiks teha :) Tulemuseks oli mõnusalt mahlane ning tugevalt kardemonine šokolaadikook.


Vaja läheb:
200 grammi ricottat
100 grammi tumedat šokolaadi
1 spl kookosõli
1 sidruni riivitud koor
poole sidruni mahl
50-100 grammi tumedat suhkrut
2 muna
100 grammi jahu
1 tl vanilliekstrakti
3 kardemonikupart, puhastatud ja seemned purustatud 


Sulata šokolaad koos kookosõliga. Sega omavahel ricotta, munakollased, suhkur, sidruni koor ja mahl, jahu, vanill ja kardemon. Viimasena sega hulka sulašokolaad.

Vahusta eraldi nõus munavalged tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult taignasse.

Vala tainas võitatud lahtikäivasse vormi ning küpseta 175 kraadi juures 45 minutit.

Kook tuleb pealt krõbe ning seest pehme ja mahlane. Enne serveerimist puista peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar