Peale oma puhkust tõi Helen kontorisse imemaitsva šokolaadikoogi. Võtsin retsepti ja tegin järele :) Tummisel põhjal on kergelt siirupiseks küpsenud servad ning kooki katab paks kohev šokolaadikreemikiht. Ühest tükist ei piisa kaugeltki mitte :)
Põhja jaoks läheb vaja:
2 muna
3 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
1 tl vanilliesuhkrut
0,5 dl kakaopulbrit
100 gr võid, sulatatud
Kreemi jaoks läheb vaja:
2 spl Vana Tallinnat või konjakit
0,5 dl suhkrut
1 dl kohupiimapastat
100 gr tumedat shokolaadi
2 dl vahukoort
2 muna
3 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
1 tl vanilliesuhkrut
0,5 dl kakaopulbrit
100 gr võid, sulatatud
Kreemi jaoks läheb vaja:
2 spl Vana Tallinnat või konjakit
0,5 dl suhkrut
1 dl kohupiimapastat
100 gr tumedat shokolaadi
2 dl vahukoort
Põhja
jaoks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel jahu, vanillisuhkur ja
kakaopulber ning sõelu segu muna hulka. Sega läbi ning kõige lõpuks lisa
jahtunud sulavõi.
Vala 24cm vormi ning küpseta 175 kraadi juures 30 minutit.
Kreemi jaoks lahusta suhkur alkoholis. Vahusta vahukoor ja sulata šokolaad.
Lisa alkoholi-suhkrusegule kohupiimapasta, sulatatud šokolaad ja vahukoor. Sega läbi ning kata sellega jahtunud kook.
Kooki võid süüa kohe või hoida enne serveerimist üleöö külmas.
Vala 24cm vormi ning küpseta 175 kraadi juures 30 minutit.
Kreemi jaoks lahusta suhkur alkoholis. Vahusta vahukoor ja sulata šokolaad.
Lisa alkoholi-suhkrusegule kohupiimapasta, sulatatud šokolaad ja vahukoor. Sega läbi ning kata sellega jahtunud kook.
Kooki võid süüa kohe või hoida enne serveerimist üleöö külmas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar