Ceviche
on Kesk- ja Lõuna-Ameerika rannikupiirkondades levinud populaarne toit
toorest, marineeritud kalast või mereandidest. Kuigi ceviche sünnikohana
on vaidluse all Peruu ja Ekvador, on see praeguseks väga populaarne ka
mitmetes teistes selle piirkonna riikides. Iga riik on seda ka
isikupärastanud, eelkõige just lisanditega. Peruus serveeritakse seda
külmade bataadiviilude või maisitõlvikutega. Ekvadoris on ceviche
kaaslasteks popcorn, Mehhikos viilutatud sibul või röstitud tortillad.
Igal juhul on tegemist tõeliselt kerge ja värske toiduga. Valmib vähese vaevaga ning saab otsa veel vähemaga :)
Igal juhul on tegemist tõeliselt kerge ja värske toiduga. Valmib vähese vaevaga ning saab otsa veel vähemaga :)
Vaja läheb:
450 grammi keedetud krevette
1 punane sibul, õhukeselt viilutatud
2 tomatit, õhukeselt viilutatud
5-7 laimi mahl
poole apelsini mahl
3 spl tomatipüreed
punt koriandrit, hakitud
soola, pipart ja õli
Leota sibulaviile 10 minutit soolvees, seejärel kurna. Sega kõik ained omavahel ning pane vähemalt kaheks tunniks külmkappi.
Retsept Laylita retseptidest.
450 grammi keedetud krevette
1 punane sibul, õhukeselt viilutatud
2 tomatit, õhukeselt viilutatud
5-7 laimi mahl
poole apelsini mahl
3 spl tomatipüreed
punt koriandrit, hakitud
soola, pipart ja õli
Leota sibulaviile 10 minutit soolvees, seejärel kurna. Sega kõik ained omavahel ning pane vähemalt kaheks tunniks külmkappi.
Retsept Laylita retseptidest.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar