Hiljuti
valmis mu köögis minu mitteosavõtul koorene spinati-lõhelasanje.
Rohkelt lõhe, spinatit, vahukoort, fetat ja pastat. Maitses imehästi.
Nii hästi, et tuli järele teha. Ilma pasta ja vahukooreta :) Pasta
asendasime imeõhukeste suvikõrvitsaviiludega ja vahukoore
tomatikastmega. Tuli samuti väga maitsev ning lisaks ka mõnusalt kerge.
Vaja läheb:
ca 300 grammi lõhefileed, tükeldatud
3/4 pakki fetajuustu, tükeldatud
ca 200 grammi (külmutatud ja hakitud) spinatit, sulatatud ja nõrutatud
1 suvikõrvits
2 tomatit
1 sibul, kooritud
1 küüslauk, kooritud
õli
soola
pipart
vürtsköömet
Pane
tomatid, sibul, küüslauk ja maitseained blenderisse ning lase püreeks.
Kuumuta pannil õli ning kauta selles tomatipüreed kuni paksenemiseni.
Koori suvikõrvits ning viiluta köögiviljakoorija või juustunoaga imeõhukesteks viiludeks.
Kui tomatikaste on valmis, sega hulka spinatimass ning sega korralikult läbi.
Pane
vormi põhja suvikõrvitsaviilud, nende peale tomatikaste, lõhekuubikud
ja fetakuubikud. Korda niikaua kuni koostisained on otsas. Kõige
pealmisele kihile ära esialgu fetat pane.
Küpseta
200 kraadi juures 35-45 minutit, kuni suvikõrvits on ilusti pehmeks
küpsenud. Võta vorm välja, pane peale ülejäänud feta ning pane veel
kümneks minutiks ahju.
Lase pisut jahtuda ning serveeri.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar