Sattusin
mõnda aega tagasi lappama Jamie Itaalia raamatut ning erakordselt
isuäratavalt jäid mulle sealt meelde Sitsiilia päikese all küpsenud
sidruni koortes küpsetatud morrarella. Kuna minu külmkappi jõudsid just
värsked mahesidrunid otse Itaaliast, siis otsustasin vaatamata retsepti
puudumisele siiski mozzarella sidrunipoolikusse pista ning mahlasuseks
ja maitseks pisut tomatit ja basiilikut lisada. Sidrunikoor annab
mozzarellale tõeliselt mõnusa värske maitse.
Vaja läheb:
2 sidrunit, poolitatud, sisu eemaldatud ja otsest siledaks lõigatud
2-4 kirsstoamtit (sõltub sidrunikoorte suurusest)
mõned basiilikulehed
mozzarellat
soola
pipart
Kuumuta ahi 200 kraadini. Lao sidrunikoored vormi ning pane iga koorepooliku sisse kirsstomat,
basiilikut ning mozzarellat. Puista peale soola ja pipart ning küpseta
ahjus 15-20 minutit, kuni mozzarella hakkab kergelt kuldpruunikaks
minema. Mõni minut enne väljavõtmist võid ahju lülitada ka grillrežiimi
peale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar