Enne
maitsmist ei arvanud ma neist küpsistest just märkimisväärselt palju,
aga samas tundusid nad kokaraamatus piisavalt huvitavad ja lihtsad, et
järele proovida. Hetkel on tegemist täiesti hitiga, sest ma olen jõudnud
neid juba mitu korda teha. Täidiseid varieerides maitsevad need ka iga
kord pisut isemoodi. Jõuluaega sobivad ingver ja jõhvikad näiteks
suurepäraselt.
Vaja läheb:
200 gr jahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 grammi külma võid, väikeste tükkidena
75 grammi pruuni suhkrut
100 grammi (pool klaasi) rosinaid
100 grammi (ca pool klaasi) kuivatatud puuvilju: näiteks kirsse, jõhvikaid, suhkrustatud ingverit
1 muna, lahtiklopitud
2 spl piima
Sõelu
jahu ja küpsetuspulber suurde kaussi. Näpi juurde või kuni segu
meenutab leivapuru. Lisa suhkur, rosinad ja puuviljad. Sega hulka muna
ja piim. Tainas peaks jääma kergelt tükiline.
Tõsta
lusikaga tainas plaadile, jäta piisavalt suured vahed, sest küpsised
valguvad pisut laiali. Minul tuli kogusest ca 20 küpsist. Küpseta 200
kraadi juures 15-20 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid ja katsudes
kõvad.
Serveeri kas kuumalt või jahtunult, mõlematmoodi on imehead :) Retsept on Emma Patmore'i raamatust "Baking".
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar