Küpsised,
kus värske sidrunimaitse on tasakaalustamas tumedat šokolaadi.
Tavaliselt meeldib mulle teha küpsiseid, mida saab lusikaga pannile
tõsta ja siis ahju küpsema panna. Rullimine ja vormimine tundub mulle
liiga kurnav :) Antud küpsiseid tuli küll rullida, aga seejärel saab
need lihtsalt noaga viilutada ja on ka üsna lihtne ja kiire.
Vaja läheb:
175 gr võid
150 gr tumedat suhkrut
1 muna, lahtiklopitud
350 gr jahu
25 gr tumedat šokolaadi, sulatatud ja kergelt jahutatud
1 sidruni riivitud koor
Vahusta või suhkruga kohevaks. Lisa muna ja sega korralikult. Sõelu pidevalt segades hulka ka jahu ning sega tainas ühtlaseks.
Jaga
tainas kaheks. Sega ühe poole sisse sulatatud šokolaad ning teise poole
hulka riivitud sidrunikoor. Rulli kas jahuga kaetud laual või
küpsetuspaberil (küpsetuspaberiga on lihtsam hiljem ühte tainast teise
peale tõsta ning selle abil ka rulli keerata) mõlemad tainad
ühesuurusteks ristkülikuteks. Tõsta üks tainas teise peale ning keera
tihedasse rulli. Tõsta pooleks tunniks külmkappi.
Lõika rull viiludeks, aseta ahjupannile ning küpseta 190 kraadi juures 10-12 minutit.
Retsept
on raamatust Cookshelf Baking ja suhkrukogust vähendatud kaks korda
(tulid üsna magusad, nii, et võiks isegi rohkem vähendada).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar