9. detsember 2012

Sidruni-šokolaadi karussellid


Küpsised, kus värske sidrunimaitse on tasakaalustamas tumedat šokolaadi. Tavaliselt meeldib mulle teha küpsiseid, mida saab lusikaga pannile tõsta ja siis ahju küpsema panna. Rullimine ja vormimine tundub mulle liiga kurnav :) Antud küpsiseid tuli küll rullida, aga seejärel saab need lihtsalt noaga viilutada ja on ka üsna lihtne ja kiire.


Vaja läheb:
175 gr võid
150 gr tumedat suhkrut
1 muna, lahtiklopitud
350 gr jahu
25 gr tumedat šokolaadi, sulatatud ja kergelt jahutatud
1 sidruni riivitud koor 


Vahusta või suhkruga kohevaks. Lisa muna ja sega korralikult. Sõelu pidevalt segades hulka ka jahu ning sega tainas ühtlaseks.

Jaga tainas kaheks. Sega ühe poole sisse sulatatud šokolaad ning teise poole hulka riivitud sidrunikoor. Rulli kas jahuga kaetud laual või küpsetuspaberil (küpsetuspaberiga on lihtsam hiljem ühte tainast teise peale tõsta ning selle abil ka rulli keerata) mõlemad tainad ühesuurusteks ristkülikuteks. Tõsta üks tainas teise peale ning keera tihedasse rulli. Tõsta pooleks tunniks külmkappi.

Lõika rull viiludeks, aseta ahjupannile ning küpseta 190 kraadi juures 10-12 minutit.


Retsept on raamatust Cookshelf Baking ja suhkrukogust vähendatud kaks korda (tulid üsna magusad, nii, et võiks isegi rohkem vähendada).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar