18. detsember 2012

Šokolaadised võiküpsised


Ma tavaliselt kasutan küpsetamiseks tumedat šokolaadi, aga nende küpsiste peale sobib just piimašokolaad. Ilmselgelt on tegemist tõeliselt magusate ja rammusate küpsistega :)

Vaja läheb:
115 grammi toasooja võid
3 sl tuhksuhkrut
150 grammi nisujahu
veidi vanilliekstrakti
100 grammi piimašokolaadi 



Vahusta toasoe või suhkru ja vanilliekstraktiga. Lisa jahu ning sega ühtlaseks.

Küpsiste vormimiseks kasuta kas kondiitripressi või kui seda pole, siis veereta peos ümmargused kuulid, vajuta need ahjupannil lapikuks ning kui on sobiv vahend, siis vajuta ka muster peale.

Küpseta 180 kraadi juures 12-15 minutit.

Sulata šokolaad ning kasta sellesse otsapidi jahtunud küpsised. Laota šokolaadised küpsised fooliumile, toidukilele või küpsetuspaberile ning pane külmkappi tahenema. Kuna minu Daimitükkidega šokolaad ei jäänud piisavalt vedel, siis määrisin seda lihtsalt noaga küpsistele :) Maitse tõenäoliselt sellest ei muutunud.

Retsept Tegemistest-toimetustest.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar