Selle
aasta viimased jõuluküpsised on raamatust "80 toiduga ümber maailma".
Ma olen tõenäoliselt juba rohkem kui korra seda raamatut siin kiitnud ja
kiidan endiselt. Indiast, Mumbai ja Kolkata vahelt pärit krõbedad
küpsised on ilusad, tugeva kardemonimaitsega, võised ja muredad - just
sellised nagu ühed korralikud klassikalised küpsised olema peavad.
Vaja läheb:
125 grammi toasooja võid
1 tl söögisoodat
0,5 tl jahvatatud kardemoni
pisut soola
175 grammi heledat pruuni suhkrut
1 muna
350 grammi nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Sega
või, söögisooda, kardemon ja sool. Sega hulka suhkur, seejärel muna.
Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa kuivained võisegule ning sega
kõik ühtlaseks tainaks. Pane segu paariks tunniks külmikusse.
Kuumuta
ahi 180 kraadini. Vormi taignast ca 1-2 cm läbimõõduga pallikesed, suru
need pisut lapikuks ning pane küpsetusplaadile. Kasta kahvel jahu sisse
vajuta igale küpsisele ruudumuster.
Küpseta 10 minutit kuni küpsised on aromaatsed ja kuldsed, võta välja ja lase restil jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar