6. juuli 2013

Kolme moodi toorjuustusõrnikud


Sõrnikud on lapsest saati ühed minu absoluutsed lemmikud. Nagu tegelikult ka suurem osa muid kohupiimatoite. Seekord otsustasin kreemisema ja mahedama tulemuse saamiseks tainasse lisada ka toorjuustu. Ja sõrnikud tulid imehead.


Valmistada saab vastavalt soovile kas traditsiooniliselt pannil võis praadides, ahjuplaadil või muffinivormides.


Vaja läheb:
2 muna
0,75 dl suhkrut
200 gr kohupiima
200 gr toorjuustu
2 dl jahu
0,5 tl soodat 



Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kohupiim ja toorjuust ühtlaseks. Sega jahu soodaga. Lisa jahu ja munavaht vaheldumisi pidevalt segades kohupiimasegule. Pane ca pooleks tunniks külmkappi ootele.


Praetud sõrnikute tegemiseks pintselda pann võiga ning prae keskmisel kuumusel sõrnikud mõlemalt poolt kuldpruuniks.


Ahjupannil tegemiseks tõsta küpsetuspaberiga kaetud pannile supilusikatäie kaupa tainast ning küpseta 225 kraadi juures 10 minutit.

Muffinivormides tegemiseks määri vormid võiga ning tõsta seejärel igasse vormi supilusikatäis tainast. Küpseta 225 kraadi juures ca 10 minutit.


Serveeri vastavalt soovile vaarikamoosi, rabarbrikastme, vahtrasiirupi, tuhksuhkru, sulavõi, värskete marjade või muu meelepärasega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar