Kurgihooaeg on käimas ning imelihtsalt valmivad värsked hapukurgid on mõnus ja kerge suupiste suvisel ajal.
Vaja läheb:
2 kg pisemaid kurke
peotäis mustsõstralehti
paar pikka vart tilli
neli küünt küüslauku, kooritud ja poolitatud
soolvett (1 liitri vee kohta 2 spl meresoola), keedetud ja jahutatud
Laota
kurgid kihiti mustsõstralehtede, tilli ja küüslauguga suurde purki või
potti ning vala peale soolvesi, nii, et kurgid kaetud oleks. Pane
taldrik raskuseks peale ning jäta hapnema. Kurgid on maitsvad juba 24
tunni möödudes.
Kui kurgid on saavutanud soovitud hapususe, tõsta nad külmkappi, siis ei hapne nad enam edasi.
Süües võid kasta värske mee sisse :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar