21. juuli 2013

Tikrikook


See rootsipärane tikrikook valmib vähese vaevaga ning sobib hästi nii nädalavahetuse hommikusöögiks, pakkudes vaheldust tavapärastele pannkookidele kui ka suviseks magustoiduks.

Vaja läheb:
4 dl piima
2 muna
2 dl nisujahu
3 spl suhkrut
pisut soola
6 dl puhastatud tikreid
serveerimiseks tuhksuhkrut või vahukoort või jäätist


Kuumuta ahi 225 kraadini.

Sega omavahel piim, munad, jahu, suhkur ja sool.

Määri ahjuvorm võiga ning puista tikrid ühtlase kihina vormi põhja. Vala tainas tikritele.

Küpseta 225 kraadi juures ca 25-30 minutit, kuni ahjupannkoogi pind on kuldpruuniks küpsenud.

Serveeri tuhksuhkru, vahukoore või jäätisega.

Retsept Kodu & Aia väljaandest Pirukad, koogid ja võileivad.


Köök: Rootsi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar