7. mai 2012

Spargelzeit: Krõbedad peekonisparglid uputatud munaga

 

Kuna ma ei suutnud erinevate sparglivalmistamise variantide vahel valida, siis lisaks sidrunisparglitele tegin ka peekoniga grillitud spargleid uputatud munaga, sest peale oliiviõli ja sidruni sobib spargliga täiesti oivaliselt ka muna.

 Vaja läheb (ühele sööjale):
4 sparglivart
4 viilu sinki (näiteks prosciutto) või peekonit
1 muna
oliiviõli
mere- või kivisoola
pipart

Eemalda sparglitelt tugev koor ja puine varreosa ning keera seejärel sparglid singiviilude sisse nii, et tipud ilusti välja jäävad. Pane ahjupannile, nirista peale pisut oliiviõli ning pane ahju grillielemendi alla ca 8-10 minutiks, kuni sink on krõbedaks küpsenud. Samal ajal uputa muna :) Pane vesi keema, lisa pisut soola ja veiniäädikat. Löö muna ettevaatlikult kaussi lahti. Kui vesi on keema läinud, aja see keerlema ning vala kiirelt muna nö. keerise keskele. Lase paar minutit keeda ning tõsta välja.

Tõsta sparglid taldrikule, pane peale uputatud muna ning serveeri soovi korral natukese soola ja värskelt jahvatatud pipraga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar