Esimesele
kevadekuulutajale toidulaual, karulaugule järgneb üsna pea spargel ja
sellele omakorda rabarber. Kõik on pikisilmi oodatud :)
Aastaid
tagasi Saksamaal elades jäi mulle telekast meelde "Spargelzeit"
reklaam, kus perepoeg vaatab õnnetult sparglirivi oma taldrikul ning ei
jaga kuidagi ema entusiasmi maitsva toidu osas. Peale seda kui sparglid
valatakse üle Maggi (vmt) pakist pärit hollandi kastmega lähevad ka
poisi silmad särama ning Spargelzeit ei ole edaspidi enam sama vihatud
kui tunnikontroll koolis. Nad ikka ei tea, mis hea on :)
Kergelt
hapukad, maitsva oliiviõliga ülevalatud ja parmesanilaastudega
serveeritud krõmpsuv grillitud spargel on suurepärane maitsekooslus, mis
valmib vaid minutitega.
Vaja läheb:
sparglit
oliiviõli
sidrunit
mere- või kivisoola
musta pipart
parmesani
Koori
sparglivõrsetelt kõva kooreosa maha ning lõika ära puine varreosa.
Grilli neid seejärel kuivalt mõlemalt poolt, kuni nad on kergelt
pruunistunud kuid veel mõnusalt krõmpsuvad. Tõsta sparglid taldrikutele,
pigista peale sidrunimahla, nirista kolm korda niipalju oliiviõli ning
maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Serveeri
parmesanilaastudega.
Retsept on Jamie kodust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar