Pardikoiva-confit'd
olen ma siin juba kiitnud. Samamoodi aeglaselt küpsetades (aga
tunduvalt lühemat aega) saab valmistada ka lõhet. Tulemuseks on
suussulav ja kõige pehmem lõhe, mida ma kunagi maitsnud olen.
Vaja läheb:
400 grammi lõhefileed, kahe lõiguna
1 tl meresoola
0,5 tl suhkurt
veidi jahvatatud valget pipart
1 sidrun
2-3 dl oliivõli
400 grammi lõhefileed, kahe lõiguna
1 tl meresoola
0,5 tl suhkurt
veidi jahvatatud valget pipart
1 sidrun
2-3 dl oliivõli
Sega
kokku suhkur, sool ja pipar, hõõru lõhe sellega sisse ja jäta paariks
tunniks maitsestuma. Kuumuta ahi 75 kraadini. Puhasta lõhe lahtisest
maitseainesegust, aseta võimalikult täpselt sobivasse nõusse, kata
sidruniviiludega ja vala üle oliivõliga nii, et Õli kala täielikult
kataks. Küpseta 40 minutit. Väljavõttes pajalappe vaja ei ole :) Valmis
kala on suussulav, tumeroosa, küps, mahlane ja tsitruseline.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar