18. juuni 2012

Confit - aeglaselt küpsetatud lõhe

 

Pardikoiva-confit'd olen ma siin juba kiitnud. Samamoodi aeglaselt küpsetades (aga tunduvalt lühemat aega) saab valmistada ka lõhet. Tulemuseks on suussulav ja kõige pehmem lõhe, mida ma kunagi maitsnud olen.

Vaja läheb:
400 grammi lõhefileed, kahe lõiguna
1 tl meresoola
0,5 tl suhkurt
veidi jahvatatud valget pipart
1 sidrun
2-3 dl oliivõli

Sega kokku suhkur, sool ja pipar, hõõru lõhe sellega sisse ja jäta paariks tunniks maitsestuma. Kuumuta ahi 75 kraadini. Puhasta lõhe lahtisest maitseainesegust, aseta võimalikult täpselt sobivasse nõusse, kata sidruniviiludega ja vala üle oliivõliga nii, et Õli kala täielikult kataks. Küpseta 40 minutit. Väljavõttes pajalappe vaja ei ole :) Valmis kala on suussulav, tumeroosa, küps, mahlane ja tsitruseline.

Retsept on Juci blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar