Itaalialikult kerge, suviselt värviline ning vahemerelikult maitsev salat.
Vaja läheb:
2 erinevat värvi paprikat, grillitud, kooritud ja hakitud
3 küpset tomatit, hakitud
10-15 maitsvat oliivi
punt basiilikut
rukkikukkel (või jupp ciabattat), tükkideks rebitud ja krõbedaks röstitud
lusikatäis pähkleid (või seedriseemneid)
3-4 spl oliiviõli
veini- või siidriäädikat
balsamicot (soovi korral)
1 küüslauguküüs, purustatud
soola
värskelt purustatud pipart
Sega
oliiviõlist (mina lisasin juurde ka oma oliivide maitseõli), äädikast,
balsamicost, küüslaugust, soolast ja piprast kokku kaste ning jäta
ootele.
Sega
suures kausis omavahel tükeldatud tomatid, grillitud ja tükeldatud
paprika, basiilikulehed, oliivid, leib ja pähklid. Vala peale kaste,
sega läbi ja serveeri.
Grillitud
paprika on minu teada-tuntud suur lemmik, mida ma panen nii salatitesse
ja suppidesse, leiva peale ja hummusesse. Aga antud salati hitiks
osutusid krõbedad leivatükid õlikastmes.
Retsept on muudetud kujul BBC GoodFood kokaraamatust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar