Tähelepanelikum
lugeja on kindlasti märganud, et viimasel ajal on retseptidest liha
kaduma hakanud :) Samas liinis retseptid ka jätkuvad.
Roomast
tulles sisaldas mu pagas (mille Finnair, muuseas Helsinkisse suutis
unustada) suuremalt jaolt toiduained, sealhulgas mahedaid ja kaunilt
kollaseid suvikõrvitsaõisi. Kui kott lõpuks viietunnise hilinemisega
siiski kohale jõudis, friteerisin esimese asjana ära kotis olnud õied :)
Kuna mul retsepti polnud sellisel hilisel kellaajal soovi otsima
hakata, kasutasin Marlena di Blasi raamatust meeldejäänut ning
kombineerisin selle olemasolevate ainetega.
Vaja läheb:
suvikõrvitsaõisi
mozzarellat
muna
kikerhernejahu
praadimiseks õli
soovi korral parmesanilaaste ja sidrunimahla
Lõika
mozzarellast sobiva suurusega kangid, ava ettevaatlikult
suvikõrvitsaõis ning pane mozzarella sinna sisse. Keera õie kroonlehed
ilusti juustu ümber kinni. Klopi muna kausis lahti. Kasta õied esmalt
munasse ning veereta seejärel jahus. Friteeri keskmisel kuumusel rohkes
õlis kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveerides
piserda soovi korral peale sidrunimahla ning lõika mõned
parmesanilaastud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar