Lisaks
eelmises retseptis mainitud suvikõrvitsaõitele tuli minuga Itaaliast
kaasa ka suur punt sealses mahetalus kasvatatud sparglit. Need õrnad ja
mahlased varred on midagi, millest ma kevaditi kunagi küllalt ei saa.
Spargliaeg võiks kesta aastaringselt :)
Salat ise on äärmiselt lihtne, valmib paari minutiga, on suviselt värviline ning rannahooajale sobivalt kerge.
Vaja läheb:
sparglit
kirsstomateid
vutimune
õli
sidrunimahla
soola
pipart
Puhasta
sparglid, lõika juppideks ja auruta, kuni varred on veel mõnusalt
krõmpsuvad. Keeda vutimunad, jahuta, koori ja lõika pooleks. Poolita
tomatid ning sega jahtunud sparglid, munad ning tomatid omavahel. Klopi
eraldi kausis õli, sidrunimahl, sool ja pipar, kuni kõik on ilusti
segunenud ja vala salatile.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar