Kes armastab minumoodi nii kõrvitsat, vahtrasiirupit kui pannkooke, siis need pannkoogid on täiesti ideaalne kombinatsioon nii nädalavahetuse hommikusöögiks kui ka pealelõunaseks magustoiduks. Suussulavad kergelt vürtsikad rohke kõrvitsaga pannkoogid on kaetud samamoodi vürtsika vahtrasiirupi-kõrvitsakastmega.
Vürtsisegu jaoks läheb vaja:
1/2 spl küpsetuspulbrit
1/2 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl värskelt riivitud muskaati
jahvatatud nelki
Pannkookide jaoks läheb vaja:
100 grammi kõrvitsapüreed
180 grammi jahu
1 spl tuhksuhkrut
1/4 tl küpsetuspulbrit
soola
200 ml hapupiima
1 suur muna, lahti klopitud
2 spl sulatatud võid, lisaks veidi praadimiseks
1 spl vahtrasiirupit
Vahtrasiirupi-kõrvitsakastme jaoks läheb vaja:
100 grammi kõrvitsapüreed
100 ml vahtrasiirupit
Esmalt sega kokku kõik koostisained vürtsisegu jaoks.
Valmista ette pannkoogitainas. Sega suures kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, pool vürtsisegust ja sool. Teises nõus sega kokku hapupiim, muna ja sulatatud või. Lisa vahtrasiirup ja kõrvitsapüree. Vala kõrvitsasegu jahu hulka ning sega ühtlaseks paksemaks tainaks. Jäta seisma.
Kuni
tainas seisab, valmista kaste. Selleks vala vahtrasiirup väiksesse
potti, lisa kõrvitsapüree ja ülejäänud vürtsisegu. Kuumuta pidevalt
segades kuni oled saanud siirupise kastme.
Pannkookide
praadimiseks kuumuta pann, määri võiga ning prae keskmisel kuumusel
lusikapannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Soovi korral võid valmis
pannkooke kuni serveerimiseni ahjus soojas hoida.
Söö kuumalt rohke kastmega :)
Retsept
on Denis Cotteri taimetoiduraamatust "for the love of food" ning
sisaldas originaalis veel ka apelsinivahukoort ja kreeka pähkleid, kuid
pannkoogid maitsesid ka ilma selleta imehead.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar