25. aprill 2013

Läätse-aprikoosisupp


Mulle tundub pidevalt, et ma satun tegema koguaeg ühtesid ja samu toite, neid, mis valmivad kiirelt ning mille jaoks on koostisained kodus enamasti olemas. Ja, et ma ei satu piisavalt tihti erinevate maade köökidesse. Ja leidsin, et see viga tuleks parandada. Võtsin maailma maad tähestiku järgi ette ning otsustasin, et iga tähe juurest tuleb teha vähemalt ühest riigist kas mõni traditsiooniline taimetoit või magustoit/kook. Sellega sai alguse projekt "Taimetoiduga ümber maailma A-Z" / "Magus maailm A-Z". Kuna idee on siiski proovida uusi maitseid, siis varasemad läbiproovitud toidud loosi ei lähe :)

Alustasin ilusti algusest, A-tähe juurest ning Armeenia köögist. Aprikoosi-läätsesupi retsepti võtsin Nami-namist, aga kuna tulemus oli minu jaoks liiga jahune ja magus, siis kohandasin retsepti omale sobivamaks.

Vaja läheb:
1 tl oliiviõli
pool sibulat, hakitud
1 porgand, kooritud ja tükeldatud
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
2 dl punaseid läätsesid
0,5 l vett
40 g pehmeid kuivatatud aprikoose, hakitud
soola
purustatud musta pipart
poole sidruni mahk

Kuumuta potis õli. Lisa sibulad ja porgandid ning kuumuta keskmisel kuumusel 5 minutit. Lisa vürtsköömned, sega. Alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta aedvilju veel umbes 5 minutit.

Lisa läätsed ja vala potti nii palju vett, et läätsed oleksid kaetud. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni läätsed ja porgandid on pehmed. Vajadusel lisa vahepeal veel vett.

Tõsta pott tulelt, lisa aprikoosid, sidrunimahl ja ülejäänud vesi. Maitsesta soola ja pipraga. Püreest supp ühtlaseks ning serveeri kuumalt.

Köök: Armeenia

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar