19. aprill 2013

Pizza kikerhernepõhjal


Tavapärasest pisut tervislikum (nisujahuvaba) variant pizzast.

Põhja jaoks läheb vaja:
3/4 klaasi kikerhernejahu
1/2 klaasi vett
soola
ürte
praadimiseks õli

Katte jaoks lähev vaja meelepäraseid komponente :) 


Sega jahu, vesi, sool ja ürdid ühtlaseks tainaks ning jäta 15 minutiks seisma. Kuumuta seejärel pannil 1 supilusikatäis õli ning olenevalt panni suurusest vala kas pool tainast või kõik pannile praadima. Küpseta keskmisel kuumusel mõni minut. Enne ümberkeeramist vala pealmisele poolele teine supilusikatäis õli. Prae ka teiselt poolt kuldpruuniks.

Tõsta põhi või põhjad ahjuplaadile, kata tomatikastme, mozzarella või sinihallitusjuustu (siniihallitusjuust on mõnusam, annab rohkem maitset), praetud suvikõrvitsaviilude, šampinjonide või muu meelepärasega ning küpseta ahjus kuuma grilli all ca 10 minutit, kuni juust on kuldpruun.

Söö kuumalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar