16. mai 2013

Etioopia kikerhernepada / Ethiopian Chickpea Wat


Järg on jõudnud E-tähe ja Etioopiani. Kikerhernehautis porgandi ja aedoaga (retseptis olid herned, mis ma aedubadega asendasin ja kartul, mille ma lihtsalt ära jätsin) on vürtsikas ja kerge õhtueine kevadesse. Valmib ka vähese vaevaga.

Vaja läheb:
2 spl õli praadimiseks
1 suur sibul, peeneks hakitud
2 porgandit, peeneks hakitud
1 kartul (soovi korral), kooritud ja tükeldatud
1/2 tl cayenne'i pipart
1/2 tl jahvatatud paprikat
1/2 tl ingverit
1/4 tl soola
1/2 tl musta pipart
1/4 tl vürtsköömet
1/4 tl kardemoni
1 tl tomatipastat
1 purk kikerherneid, nõrutatud
1,5 tassi vett
1 tass külmutatud herneid või aedube

Kuumuta õli. Lisa sibul ja prae keskmisel kuumusel ca 5 minutit kuni sibul on pehme. Lisa porgandid ja kartul, hauta veel 10 minutit.

Lisa köögiviljale cayenne'i pipar, paprika, ingver, sool, pipar, vürtsköömen, kardemon ja tomatipasta. Lisa ka kikerherned ja vesi ning sega läbi.

Alanda kuumus ning hauta kuni köögivili on pehme ning maitsestunud, ca 30 minutit. Vajadusel lisa veel vett. Ca 10 minutit enne valmimist lisa herned või aedoad.

Retsept on siit.

Köök: Etioopia

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar