Imeline
karask - valmib olematu vaevaga ja maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka
järgnevatel päevadel. Ja variatsioone on lõputult - lisada võib nii
ürte, sinihallitusjuustu, köömneid, seeni kui ka mitte midagi neist :)
Vaja läheb:
4 muna
50 g võid, sulatatud
0,5 l petti
1 tl soola
2 spl suhkrut
1 tl soodat
ca 5 dl odrajahu
punt karulauku, purustatud (soovi korral)
100 gr sinihallitusjuustu, tükeldatud (soovi korral)
1 spl köömneid (soovi korral)
50 g võid, sulatatud
0,5 l petti
1 tl soola
2 spl suhkrut
1 tl soodat
ca 5 dl odrajahu
punt karulauku, purustatud (soovi korral)
100 gr sinihallitusjuustu, tükeldatud (soovi korral)
1 spl köömneid (soovi korral)
Klopi
munad suhkru ja soolaga lahti, lisa sulavõi ja pett. Seejärel lisa
soodaga segatud odrajahu. Tainas peaks jääma hapukoorest pisut paksem,
seega vajadusel korrigeeri odrajahu kogust. Kõige viimasena lisa omale
sobivad lisandid - köömneid, karulauku, sinihallitusjuustu, naati,
seeni... Pildil olev karask on sinihallitusjuustu ja karulauguga, aga
olen teinud ka lihtsalt köömnetega ja mõlemat moodi on imehea.
Vala tainas võitatud vormi ja küpseta 180 kraadi juures ca pool tundi.
Serveeri näiteks karulauguhummusega.
Vala tainas võitatud vormi ja küpseta 180 kraadi juures ca pool tundi.
Serveeri näiteks karulauguhummusega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar