Selle hommikusöögi valmistamine võtab küll pisut rohkem aega kui tavalise hommikupudru keetmine, aga milleks
siis need nädalavahetuse hommikud üldse on, kui mitte pikkadeks
mõnusateks hommikusöökideks? Ja see puder maitseb täiesti imeliselt -
kergelt röstitud kaerahelbed, limoncellos leotatud rosinad ja jõhvikad, vahtrasiirup ja rõõsk koor...
Vaja läheb:
150 grammi kaerahelbeid
soola
keetmiseks vett
50 ml viskit või limoncellot
75 gr suhkrut
100 gr rosinaid ja kuivatatud jõhvikaid
serveerimiseks omal valikul magusat kondenspiima, vahukoort, vahtrasiirupit või mett
Valmista
rosinad ja jõhvikad paar tundi varem või eelmisel õhtul ette: pane
alkohol, suhkur ja paar spl vett potti. Kuumuta kuni segu on pisut
paksenenud ja siirupi moodustanud. Lase jahtuda ja vala seejärel
rosinate ja jõhvikate peale. Lase seista vähemalt kaks tundi.
Soovi korral rösti täisterakaerahelbeid kergelt pannil.
Kuumuta
potis 300 ml vett, lisa kaerahelbed ja sool ning lase keema tõusta.
Keera kuumus madalaks, kata pott kaanega ning lase pudrul aeg-ajalt
segades haududa.
Kui puder on valmis, sega hulka 2 spl rosinaid ja jõhvikaid.
Serveerides
puista soovi korral peale veel mõned jõhvikad ja rosinad ning lisa kas
vahukoort, magusat kondenspiima, mett või vahtrasiirupit. Või
kombinatsiooni neist :)
Idee Denis Cotteri kokaraamatust for the love of food. Can't praise it enough :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar