25. mai 2013

Nädalavahetuse kaerahelbepuder limoncellorosinate ja jõhvikatega


Selle hommikusöögi valmistamine võtab küll pisut rohkem aega kui tavalise hommikupudru keetmine, aga milleks siis need nädalavahetuse hommikud üldse on, kui mitte pikkadeks mõnusateks hommikusöökideks? Ja see puder maitseb täiesti imeliselt - kergelt röstitud kaerahelbed, limoncellos leotatud rosinad ja jõhvikad, vahtrasiirup ja rõõsk koor...


Vaja läheb:
150 grammi kaerahelbeid
soola
keetmiseks vett

50 ml viskit või limoncellot
75 gr suhkrut
100 gr rosinaid ja kuivatatud jõhvikaid

serveerimiseks omal valikul magusat kondenspiima, vahukoort, vahtrasiirupit või mett 


Valmista rosinad ja jõhvikad paar tundi varem või eelmisel õhtul ette: pane alkohol, suhkur ja paar spl vett potti. Kuumuta kuni segu on pisut paksenenud ja siirupi moodustanud. Lase jahtuda ja vala seejärel rosinate ja jõhvikate peale. Lase seista vähemalt kaks tundi.

Soovi korral rösti täisterakaerahelbeid kergelt pannil.

Kuumuta potis 300 ml vett, lisa kaerahelbed ja sool ning lase keema tõusta. Keera kuumus madalaks, kata pott kaanega ning lase pudrul aeg-ajalt segades haududa.

Kui puder on valmis, sega hulka 2 spl rosinaid ja jõhvikaid.

Serveerides puista soovi korral peale veel mõned jõhvikad ja rosinad ning lisa kas vahukoort, magusat kondenspiima, mett või vahtrasiirupit. Või kombinatsiooni neist :)

Idee Denis Cotteri kokaraamatust for the love of food. Can't praise it enough :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar