19. mai 2013

Kohevad minitatrapannkoogid / Poffertjes


Poffjertjes'id on imeväiksed kohevad pannkoogid, mida enamasti valmistatakse tatra- ja nisujahu segust ning mis on Hollandis väga populaarsed. Nimetus poffertjes viitab nende kohevale (puffy) vormile. Enamasti kasutatakse nende praadimiseks spetsiaalset, pisikeste lohkudega panni, aga sama hästi on neid võimalik praadida ka tavalisel pannil. Poffertjes on ka levinud tänavatoit.


Vaja läheb:
1 tl kuivpärmi
100 gr tatrajahu
100 gr nisujahu
2 muna
1 tl suhkrut
soola
250 ml toasooja piima
praadimiseks võid või õli
serveerimiseks head võid ja tuhksuhkrut


Klopi munad lahti ning lisa piim. Sega omavahel pärm, jahud, suhkur ja sool ning sega seejärel munasegu hulka. Kata kauss kilega ning jäta vähemalt tunniks ajaks seisma.

Pintselda pann või või õliga ning prae pisikesed pannkoogid, igaüks teelusikatäiest taignast, mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Serveeri kuumalt koos kvaliteetse või ja tuhksuhkruga.

Kui ma nende pannkookide reptsepti otsisin, siis leidus internetis erinevaid variante - nii ainult nisujahust kui ka nisu- ja tatrajahust. Mul oli kodus parajasti pakk odrajahu ning kasutasin üleval kirjas oleva tatrajahu asemel hoopis seda. Pannkoogid tulid imemaitsvad.

Retsept siit.

Köök: Holland

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar