Kreekapärased
juustuseguga täidetud tomatid sobivad suurepäraselt kevadsuvisesse
aega, kui tahaks midagi kerget ja kiirelt valmivat. Kreeka köök on nii
maitsev, et lisaks koogile läksid tegemisse ka mesiselt magusad ahjutomatid.
Vaja läheb:
16 väikest tomatit
250 gr parmesani
2,5 dl rõõska koort
5 munakollast
pisut võid
riivitud muskaatpähklit
1 sl mett
soola
purustatud musta pipart
meelepäraseid ürte
pisut oliiviõli
Vaja läheb:
16 väikest tomatit
250 gr parmesani
2,5 dl rõõska koort
5 munakollast
pisut võid
riivitud muskaatpähklit
1 sl mett
soola
purustatud musta pipart
meelepäraseid ürte
pisut oliiviõli
Lõika tomatitel kaas pealt ja võta sisu välja.
Riivi juust ning sega munakollaste, koore, mee, soola, pipra, muskaatpähkli ja hakitud ürtidega. Täida tomatid seguga, aseta kaas uuesti peale ning pintselda pealt oliiviõliga.
Aseta tomatid võitatud vormi ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Tõsta temperatuur 250 kraadini ning küpseta veel 3 minutit.
Lase pisut jahtuda ja serveeri.
Riivi juust ning sega munakollaste, koore, mee, soola, pipra, muskaatpähkli ja hakitud ürtidega. Täida tomatid seguga, aseta kaas uuesti peale ning pintselda pealt oliiviõliga.
Aseta tomatid võitatud vormi ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Tõsta temperatuur 250 kraadini ning küpseta veel 3 minutit.
Lase pisut jahtuda ja serveeri.
Retsept on "Minu kokaraamatust".
Köök: Kreeka
Köök: Kreeka
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar