Filipiinidelt
valisin magusa - Turón on seal populaarne tänavatoit. Õhukesed banaani-
ja jakaviilud kastetakse pruuni suhkru sisse, keeratakse
kevadrulliümbrisesse ning praetakse seejärel kuldpruuniks. Täidistena
võib kasutada ka näiteks bataati, mangot, cheddari juustu või
kookospähklit.
Vaja läheb:
3 banaani, risti- ja pikkupidi neljaks lõigatud
12 viilu jakat (kui on) või 12 riba juustu (soovi korral)
12 kevadrulliümbrist (näiteks filotainast või riisipaberit)
pruuni suhkrut
õli praadimiseks
Puista suhkur taldrikule. Kui kasutad riisipaberit, siis pane valmis kauss kuuma veega.
Leota riisipaber pehmeks, keera banaaniviilu suhkrus, pane seejärel riisipaberi peale. Kui on, siis pane seejärel viil jakat. Kui ei ole, võid panna juusturiba. Mina kasutasin mahedat kitsejuustu, mis jäi väga maitsev. Lisaks sellele ja cheddarile võib proovida ka mozzarellaga. Samas võib juustu ka üldse panemata jätta. Keera paber täidise ümber ilusti rulli ja jäta ootele, kuni kõik rullid on valmis.
Kuumuta pannil õli ning pane rullid pannile. Kui rullid hakkavad alt ilusti pruunistuma, puista peale ülejäänud pruun suhkur ning keera rullid ümber, et nad kõikide külgede pealt kuldpruuniks küpseksid.
Serveeri kuumalt.
Retsepti võtsin siit.
Köök: Filipiinid
Vaja läheb:
3 banaani, risti- ja pikkupidi neljaks lõigatud
12 viilu jakat (kui on) või 12 riba juustu (soovi korral)
12 kevadrulliümbrist (näiteks filotainast või riisipaberit)
pruuni suhkrut
õli praadimiseks
Puista suhkur taldrikule. Kui kasutad riisipaberit, siis pane valmis kauss kuuma veega.
Leota riisipaber pehmeks, keera banaaniviilu suhkrus, pane seejärel riisipaberi peale. Kui on, siis pane seejärel viil jakat. Kui ei ole, võid panna juusturiba. Mina kasutasin mahedat kitsejuustu, mis jäi väga maitsev. Lisaks sellele ja cheddarile võib proovida ka mozzarellaga. Samas võib juustu ka üldse panemata jätta. Keera paber täidise ümber ilusti rulli ja jäta ootele, kuni kõik rullid on valmis.
Kuumuta pannil õli ning pane rullid pannile. Kui rullid hakkavad alt ilusti pruunistuma, puista peale ülejäänud pruun suhkur ning keera rullid ümber, et nad kõikide külgede pealt kuldpruuniks küpseksid.
Serveeri kuumalt.
Retsepti võtsin siit.
Köök: Filipiinid
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar