Läätsepiruka jaoks läheb vaja:
1 pakk punaseid läätsi
1 porgand
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 kruus riivsaia
2 spl maapähklivõid
1 kruus vett
2 spl sojakastet
pool köögiviljakuubikut
pipart
Karulaugumäärde jaoks läheb vaja:
punt karulauku
pool pakki feta juustu
1 sidruni riivitud koor
1 spl oliiviõli
Valmista läätsepirukas:
Keeda
läätsed pehmeks. Pruunista pannil riivitud porgand, tükeldatud sibul ja
purustatud küüslauk. Lisa puljongikuubik, vesi ja pähklivõi. Lase keema
tõusta ning lisa riivsai ja läätsed. Maitsesta sojakastme ja pipraga.
Sega korralikult läbi ning tõsta ahjuvormi. Küpseta eelkuumutatud ahjus
175 kraadi juures 1 tund.
Karulaugumäärde jaoks püreesta karulauk õliga, lisa feta ja sidrunikoor ning püreesta kõik ühtlaseks.
Läätsepiruka
retsept on Mikk Mägi ja Loore Emilie Raavi vegan-kokaraamatust Toidud
ainult taimedest. Selle kokaraamatuga on mul veidi kahetised tunded.
Algul tundus kõik maru ahvatlev ja ideed igati head. Aga kui ma hakkasin
ühte või teist asja tegema, siis enamus retsepte, mis mulle huvi pakkusid, olid kuidagi poolikud... Või segaselt kirja pandud. Ka selles retseptis on
näiteks kirjas sojakaste, sool ja pipar (üldiselt: milleks sool, kui
sojakaste nagunii juba sisse läheb?), samas valmistamisjuhistes pole
neid kordagi mainitud. Ok, eks igaüks suudab välja mõelda, kuna need lisada tuleks, a kes lihtsalt jälgib juhiseid, võib lõpuks selle maitsestamise üldse ära unustada...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar